Mielenkiintoista oli huomata jonkun linkittäneen VSF:n kiteytetyt  säännöt S24:n JT-palstalle.
Ja erikoisinta oli havaita eräs kommentti:

"Epäasiallinen käytös johtaa tilapäiseen tai lopulliseen tilin sulkemiseen."

Epäselväksi jäi mihin tällä viitattiin, vai oliko tämä kenties olevinaan uhkaus tai syytös. Sattumoisin kun en ole VSF:n foorumille kirjoittanut marraskuun 9. päivän jälkeen. Kävin kyllä tarkistamassa, ettei jäänyt lukemattomia viestejä bannin vuoksi.


Foorumille eksyy aina silloin tällöin joku, joka antaa selkeää palautetta toiminnasta. Aika kevyesti uskonkriisissä olevan ihmisen vihastumiseen suhtaudutaan kun pilkataan ja hyökätään tällaisen päälle. Heikkoa vertaistukea on sellainen, joka edellyttää ehdotonta samanmielisyyttä asioista. Toki jos foorumi aikoisi OIKEASTI antaa vertaistukea se olisi virallistanut toimintansa jo aikaa sitten. Toisin kuin nyt jolloin voidaan kevyesti vetäytyä asiasta erilaisin väistöliikkein.


Olen saanut erittäin virallisen kuvan Veljesseuran toiminnasta ja sitten todetaankin että kyse ei ole sellaisesta.


Kartetut ry tiedottaa sivuillaan seuraavaa:

"Veljesseura

Jakaa tietoa Jehovan todistajien elämästä, uskosta ja tavoista. Vilkas entisten Jehovan todistajien keskustelu- ja vertaistukipalsta."

 

Tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, että jokainen foorumilla oleva olisi velvollinen vertaistuen antamiseen. Selvää kuitenkin on, että foorumia  mainostetaan vertaistuen antamispaikkana.

"Tämän keskustelufoorumin päätarkoitus on palvella vertaistukipalstana eronneille tai eroa harkitseville Jehovan todistajille tai jehovantodistajuudesta kiinnostuneille."

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=8


Keskusteluissa ollaan toisaalta nopeasti tarjoamassa sähköpostiosoitetta jos joku vieras sappeentuu keskusteluun, mutta miksi sivustolla tai foorumilla ei ole valmiiksi paikkaa, jossa on niiden osoitteet joihin voi ottaa yhteyttä?
Kaiken lisäksi vaikka mainostetaan julkista keskustelua vertaistukena, silti hyvin nopeasti ollaan ohjaamassa ihmisiä pois foorumin piiristä erilaisin toimin. Mitä ihmeen tukea tuollainen on? Törkeää se minusta on.
Eli vakioporukka luokittelee tulijoita oman mielensä mukaan foorumille kuuluviksi ja foorumilta poistettaviksi.

Mutta todistajina ovat exät tottuneet erilaisiin arvoihin pärstäkertoimen perusteella, joten miksipä ei jatkaa samaa menettelyä edelleen.


Toinen mikä aiheuttaa pohdintaa on ns. julistuspelko foorumilla. Vakioporukka on tavattoman allergista erilaisille julistajille, ja tämän perusteella haluavat puuttua kaikkien sellaisten toimintaan jotka koetaan julistajiksi. Sikäli mielenkiintoista, että exät itse julistavat erittäin ahkerasti omaa oppiaan. Ja siitä opista ei sitten saa muuten olla eri mieltä.


Nyt voisi kysyä että onko oikeasti perustetta pelätä todistajan kääntyvän toisen uskonnon tarjoaman opin  puoleen siksi että hän on herkässä tilassa uskonkriisinsä vuoksi? Todistajien oppi nimittäin on tietyllä tavalla paljon raamatullisempi kuin monien muiden uskontojen tulkinnat. Tai.. ainakin sellainen käsitys on todistajalla itsellään.
Koska suurimmasta osasta entisiä todistajia tulee uskonnottomia uskovia tai agnostikkoja, sanoisin että pelko on liioiteltua siinä mielessä. Toki jatkuva helvetintulen julistaminen  voi jostakusta olle oikeasti pelottavaa, ja julistaminen EI OLE KESKUSTELUA.
Toisaalta, jos joku uskonkriisissä oleva todistaja löytää löhdun toisen uskonnon helmoista, minä soisin sen hänelle.  Usko on nimittäin henkilökohtainen asia, ja uskonnonvapauteen kuuluu oikeus uskoa tai olla uskomatta. Jos joku jatkuvasti torppaa jonkun toisen uskon, niin noudattaako hän enää uskonnonvapausperiaatetta?