Vastaus  Jukka Lappalaisen kommenttiin

joita oli postattu kaksi, ja jossa nähdäkseni ero oli ainoastaan viestin lopussa olevasa lisäyksessä.


Jukka Lappalainen (admin@veljesseura.org) kirjoitti 16.11.2010 - 05:32

Olisi varmaan syytä oikaista tai täsmentää muutama tässä blogissa ilmennyt asia.

Nimimerkin Poltergeist Veljesseura.org foorumilta saamat jo päättyneet bannit johtuivat seuraavasta tapahtumaketjusta.

Henkilö..


- kirjoitti useita toiseen henkilöön käyviä viestejä ja jatkoi niiden tehtailua senkin jälkeen kun niitä oli poistettu.

Tunnetusti tämä ketju alkoi veljesseuralaisen tarkoituksellisesta ärsyttämisestä, josta tietenkin vastuu veljesseuran tapaan syydetään jollekin toiselle. Tämä on selkeästi nähtävissä monien muidenkin kohdalla.
Ilmeisesti moderointi on tullut sokeaksi omien vakiokirjoittajiensa kommenteille.


- osoitti yhteistyöhaluttomuutensa kanssakeskustelijalle selkeästi (sanamuodoin "Minulla ei ole aikomustakaan vastata kohteliaasti")

Selkeästi ilmoitin ettei ole aikomustakaan vastata kohteliaasti huonoon käytökseen.
Jälleen moderointi antaa väärää tietoa.

- osoitti palstan sääntöjen vastaista aggressiivisuutta haastamalla kanssakirjoittan verbaaliseen tappeluun (sanamuodoin "Tule Suoleen tappelemaan kanssa, saat valita palstan.")

Tämä samainen kirjoittaja itse aloitti, ja oli innokas jatkamaan jos minä kommentoin asiallisesti. Voi siis todeta, että moderointi ei joko kykene seuraamaan palstan tapahtumia tai omaa eri säännöt kirjoittajille pärstäkertoimen perusteella.
Ehkäpä uudet moderaattori olisivat välillä hyväksi?

- pyysi poistamaan viestinsä palstalta, ja kun palstan sääntöihin vedoten tästä kieltäydyttiin, kirjoittaja alkoi vaatimaan erikoiskohtelua ja spämmäsi viestinsä täyteen ketjun aiheeseen kuulumatonta palautetta palstan valvojille ja ylläpidolle. Valvoja tyhjensi viestit, jonka jälkeen kirjoittaja toisti spämmäyksensä lyhyemmällä palautteella.

Näin olen tehnyt, ja se lukee myös blogissani. Ja kuten sanoin, on aika huvittavaa jos minun pitää kirjoittaa ikäviä kommentteja, jotta muut ilmoittavat viestini poistettavaksi.
Moderointi on myös melko herkkänahkaista.


- spämmäili ilmoituksia viestiensä poistamisesta myös sen jälkeen kun kirjoittajalle oli selvitetty että viestejä ei poisteta.

- rekisteröi palstalle itselleen toisen nimimerkin, jonka kautta jatkoi ilmoitteluspämmäilyä viesteistään.
- kirjoitti palstalle epäasialliseen muotoon kirjoitetun palautteen, jonka valvoja poisti 5 - 6 kertaa, vain huomatakseen että kirjoittaja lähetti ketjuun saman palautteen heti poistamisen jälkeen.


Ilmoitin että aloitukssa on edelleen asiaan kuulumattomia viestejä, kuten siellä olikin. Siis myös muiden kuin minun. Mutta jälleen havaittiin eri asteikko eri kirjoittajilla. Moderointi ei vakuuta kyvykkyydellään eikä yhteistyöhalukkuudellaan.
Kirjoitus viestistä tapahtui varsinaisella tunnuksellani.


Tämän jälkeen nimimerkille annettiin viikon jäähy palstalle, jonka syyt painottuvat vahvasti loppupään tapahtumiin. Arvioisin moderoinnin toimineen vähintäänkin kärsivällisesti.


Moderointi on osoittanut lapsellista toimintaa ja kyvyttämyyttä. On selvää että he ovat tottuneet toimissaan todistajien alistumiseen eivätkä kykene toimimaan asiallisesti kun saavat muutakin kuin hymistelevää palautetta toiminnastaan. Nimimerkin bannaus on yksi asia, vieraskirjoitusten estäminen jo kokonaan toinen, puhumattakaan lukemisen estämisestä. Melkoista sensuuria, joka ei edes toiminut.
Olen ällistynyt moderoinnin epäoikeudenmukaisesta ja asiattomasta toiminnasta, sekä lapsellisesta käytöksestä.

Foorumin moderoinnissa pyritään tasapuolisuuteen niin kirjoittelijoiden kuin heidän vakaumustensakin välillä. Ylilyöntejä epäilemättä sattuu silloin tällöin. Asiallisesti esitetty ja mieluiten yksityiskohtainen palaute on tervetullutta, jotta harha-askeleet voidaan korjata.


Valitettavasti tuo on asia jossa on paljon kehitettävää, ihan alkaen sananvapaudesta. Joka siis ei ole sama kuin meikäläisen nimittely. Its asiassa moderointi vain havainnoillistaa oman vinoutuneen käsityksensä tasapuolisuudesta omalla toiminnallaan, näkemättä sitä itse.

Veljesseura.org -sivuston toiminta ei ole virallista, eikä sitä ole koskaan yrittänytkään olla. Ellei virallisuudeksi sitten lasketa asiallisuuteen pyrkimistä. Ylläpitäjät ovat yksityisiä henkilöitä. Foorumi tarjoaa vertaistukea esimerkiksi Kirjoittajien esittely -osiossaan, jossa on jo pitkälti yli toista sataa elämäntarinaa luettavana ja kommentoitavana.

http://veljesseura.org/foorumi/viewforum.php?f=3


Kuten mainitsin, epävirallisuus onkin mukava keino vetäytyä vastuusta tiukan paikan tullen.
Selvää on että tämä blogi on tullut tarpeeseen.