Heidän omilla sivuillaan asia kuvataan näin:

"Näiden sivujen tarkoitus on jakaa tietoa Jehovan todistajista ja tarjota tukea Jehovan todistajien vaikutuspiiriin joutuneille, sieltä lähteneille sekä heidän omaisilleen. Tarjoamme myös henkilökohtaista vertaistukea ja järjestämme tapaamisia."

Kaunista tekstiä, vai mitä?

Itse asiassa en tiennyt heistä paljonkaan, vaikka olin tietoinen "vastarintaliikkeen" synnystä.
Tutustuminen tapahtui Suomi24:n Jehovan todistajat -palstan kautta, jonne uskaltauduin liki 20 vuotta sen jälkeen kun olin todennut ettei minusta tule kastettua Jehovan todistajaa.

Itse palstaa arkailin monellakin tavalla, koska arvelin ettei minua pidettäisi kovin hyvänä seurana, koska olin jättänyt "totuuden". Muistin myös joskus nähneeni siellä käytettävän sanaa luopio, ja se jo aiheutti kylmien väreiden kiemurtelun selkärankaani pitkin.
Olin aika yllättynyt, kun aikani palstalla oltuani huomasin ettei siellä ollut ainuttakaan todistajaa, sen sijaan erilainen YLTIÖNEGATIIVINEN kirjoittelu todistajista oli aivan yleistä, jopa täyttä paskaa jauhettiin toistuvasti.

Ennen pitkää ymmärsin, että useimmat erittäin kylmästi omia totuuksiaan julistavista besserwissereistä olivat entisiä todistajia, ja juuri veljesseuralaisia.
Minussa tuollainen negatiivinen kirjoittelu aiheutti vastareaktion, ja koin tarpeen puolustaa niitä jotka eivät itse vaivautuneet paikalle, eli siis Jehovan todistajat itse.
Jouduin käsittämättömän painostuksen kohteeksi erehtyessäni mainitsemaan jotain positiivista todistajista. Painostuksen takana olivat pääasiassa Veljesseuran jäsenet, ja tietysti muutamat omaa uskoaan levittävät julistajat.

Osoittautui että veljesseuran ilmoittama totuus oli se ainoa hyväksytty totuus, ja joukkoa johti vanhempi mieshenkilö, joka itse on totuuden jättänyt jo kauan sitten. Tätä henkilöä muu porukka kunnioitti kuin jotain suurempaakin ihmistä, ja häneltä käytiin melkeinpä armoa pyytämässä omista kirjoituksista.

Annoin tälle ilmiölle nimen tämän henkilön mukaan (samaan tapaan kuin vaikka marxismi), ja luulin olevani ensimmäinen. Yllätys olikin suuri, kun palstalle ilmaantui joku muu, joka oli saman huomannut jo aiemmin.
Hän totesi että kyseessä on oma lahkonsa, jolla on oma johtajansa.
En voi muuta kuin olla samaa mieltä.
Suomi24:n palstalle ilmaantui muita, jotka olivat tyytymättömiä Veljesseuran toimintaan. Foorumilaiset ilmeisesti tapasivat kylmästi savustaa pois kaikki toisinajattelijat.
Sinällään mielenkiintoista kun ajattelee, että he ovat itse huutamassa sananvapauden puolesta jatkuvasti, mutta eivät anna sitä toisille.
Suomen laissa on myös syrjintä kielletty, on päivänselvää että foorumilla harrastetaan myös syrjintää.

Ajattelin sitten itse koettaa myös tuota foorumia. Ei olisi pitänyt.
Osallistuin kirjoituksiin jonka aiheena oli Paranormaalit lapset, jonka joku muu oli tehnyt ja jossa oli jo aiempia kokemuksia mahdollisista tapauksista.
Kirjoituksistani ei taidettu pitää, sillä ne poikivat "mielenkiintoisia" ja "erikoisia" kommentteja.

Osallistuin myöhemmin toiseen aloitukseen, jonka aiheena oli "Raamattu, jumalan sanaa(ko)".
Kirjoittelu sujui heetken kohtuullisesti kunnes kirjoituksiani alettiin jälleen nälvimään. Kun annoin takaisin,  mode ilmaantui paikalle sättäämään ja antoi ymmärtää että olen syypää asiaan. Syy kyllä alun perin oli jossain muualla, ja lisäksi mahdollisissa väärinymmärryksissä.

Kimpaannuin jutusta melkoisesti, sillä aiempi kokemus toisessa aloituksessa oli vielä muistissa ja ilmoitin että poistun sitten kun kerran minut pois halutaan.
Poistin omat kirjoitukseni, joita oli itse asiassa ehtinyt ilmantua jo useita, ja ilmoitin ne kaikki ylläpidolle, jotta he poistaisivat ne.
Yllätyksekseni mitään ei tapahtunut. Noh, laitoin viestin ketjun loppuun että viestit saisi poistaa. Lisäksi ilmoitin vielä moderaattorille asiasta ja asiallisesti.
- Ei kuulemma sovi, he eivät poista kirjoittajan omia viestejä, oli ilmoitus.
Olin asiasta kummissani, ja totesin ettei kannata asiaa niin vaikeaksi tehdä, että kirjoitan niihin jotain ilkeyksiä, jolloin joku muu ilmoittaa niistä ja ne poistetaan.

Asia ei edistynyt mihinkään, joten ei voi kuin todeta että noin yhteistyökyvytöntä moderointia en ole hetkeen tavannut. Kyllä useimmat ovat tietoisia omasta asemastaan palveluntarjoajina.
Minähän en voinut asiaa siihen jättää, joten, editoin kaikkiin ko. aloituksen viesteihini ilmoituksen:

"Tämä foorumi on lapsellisten kakaroiden moderoima, jotka kuvittelevat joustamattomuuden olevan synonyyymi aikuisuudelle.
Moderointi on selvästi puolueellista ja kirjoittajasta riippuvaa, huvittavinta on seurata kuinka todistajia haukutaan pärstäkertoimen perusteella tuomitsemesta,
mutta omaa toimintaa pidetään aivan normaalina.

Selkeää eriarvoisuutta esiintyy erityisesti kirjoittajien kohdalla, toisten  annetaan pilkata ja mellastaa palstalla mielin määrin, mutta toiset pakotetaan olemaan hiljaa.
Ei mene ainakaan minun oikeustajuuni tämä.

Suosittelen peiliin katsomista
."

ja ilmoitin ne toisella nimimerkillä toisesta IP:stä asiattomiksi.

Odotin mielenkiinnolla mikä on moderoinnin päätös, lähtevätkö editoimaan useaa viestiä vai poistavatko.
Tuloksena oli, että yksi viesteistä siirrettiin palauteketjuun muut oli moderoitu tyhjiksi.
Huoh. Reipas poika modena ja varmastikin päättänyt että viestejäni ei poisteta.
Kannattaahan ne tyhjät viestit pitää, sillä ne lisäävät laskurilukemaa.

Koska käynnissä oli selvästi taistelu, avasin viestini uudelleen ja laitoin lyhyemmän kommentin, joka ei sekään kauheasti moderaattoreita kaunistellut. Lisäksi vastasin moden viestiin, ja ilmoitin että hänen tulisi siivota ketjusta kaikki turha pois, jos hän toimisi oikein.
Siellä oli näet muutakin "romua".

Muutamaan kertaan taistelimme yhdestä viestistä, minulle soitettiin Skypellä, jonka jälkeen  nikilleni annettiin banni. Kun kirjoitin arvostelevan viestin aiheesta palaute-osioon, sain bannin ip-osoitteelle.Kun menin palstalle proxyn kautta ja annoin taas palautetta, he bannasivat proxyn :DD(OMG)
Seuraavan proxyn jälkeen palautetta antaessani en voinut olla huomauttamatta, että te voitte bannata melkoisen määrän ihmisiä tuolla asenteella. Yllättynyt
Minähän kaikki syyt sain  tietenkin. Eihän entinen todistaja väärin mitään tee, hän on vain uhri. Varsinkin kun on 31-vuotias/64-vuotias, ja päässyt bannailuasemaan.

Huvittavinta on, että siellä vielä keskusteltiin asiasta, mutta meikäläinen jota asia koski myös, ei olisi saanut osallistua keskusteluun lainkaan.

Tänään sitten totesin että pyytämäni ketju oli siivottu, tosin viestit oli laitettu omaan aloitukseensa, eli niitä ei oltu poistettu. Arvattavasti ne sisältävät äärettömän tärkeää informaatiota siitä, mikä on veljeseuran käsitys sananvapaudesta, siitä samasta mitä he haluavat itselleen, mutta eivät salli toisille.