Lisäys asiaan: on nyttemmin osoittautunut että kyseinen "tietovuoto" ei olekaan varsinainen tietovuoto.

Mainittu henkilö on kirjoittanut vs-foorumilla omalla sukunimellään ja tuonut oman S24:n tunnuksensa näkyviin ihan julkisella foorumilla.
En ollut asiasta tietoinen, koska en ole havainnut hänen nimeään käytetävän aiemmin vaikka olen JT-palstaa seurannut jo jonkin aikaa. Lisäksi asiaa sekoitti se, että viestiä joka sisälsi hänen sukunimensä pyydettiin poistamaan.

Joka tapauksessa useimmat eivät halua lukea omaan nimeään Googlesta tai foorumeilta jollei ole sitä itse halunnut,  joten tietty hienovaraisuus ei liene pahitteeksi kenellekään.
Muistutan tässä kohtaa siitä, että minua luultiin useamman ihmisen toimesta joksikin muuksi henkilöksi VS-foorumilla vaikka kirjoittelin siellä ensimmäistä kertaa.

Olen ilmeiseti ollut tässä asiassa väärässä, ja  voin vakuuttaa olevani pelkästään helpottunut, ja toivon etten joudu katumaan tätä...


Eilen oli melkoinen sota S24:n JT-palstalla. Palstalle oli ilmaantunut aloitus koskien Veljesseuraa, ihan asiallinen sellainen vieläpä. Kirjoittajaa en tiedä, mutta suuri yllätys ei ollut että paikalle ilmeisesti "jalkautui" joitakin veljesseuralaisia jotka aloittivat henkilöihin käyvän kampanjointinsa. Heidän haukkumisviestejään poistettiin ja ilmeisesti tämä sai heidät jälleen ilmoittamaan ihan asiallisiakin viestejä asiattomiksi. Sekä syyttämään muita toiminnasta.


Vakavaksi asia muuttui siinä vaiheessa, kun eräs vs-foorumin vakiokirjoittajista julkaisi erään toisen kirjoittajan sukunimen, jonka hän oli saanut tietoonsa VS-foorumin kautta. Henkilö kyllä poisti viestinsä sen jälkeen kun joku huomautti hänelle asiasta. Vahinko oli kuitenkin tapahtunut. (
Yleensä tämä henkilö kyllä kirjoittelee asiallisesti, vaikkakin hyvn yksipuolisesti. Hän ei ainakaan omalla nikillään osallistunut solvauksiin. )
Eräs toinen VS-foorumin kirjoittaja ilmaantui paikalle kutsumaan tätä paljastettua henkilöä etunimeltä, ja vielpä aika erikoiseen tyyliin. Tämä samainen VS-foorumilainen mainostaa omaa vaitiolovelvollisuuttaan ja asemaansa luotettavana henkilönä. Tämän tapahtuman jälkeen en voi yhtyä tuohon näkemykseen, ja kehotan jokaista Veljesseuran foorumille liittyvää harkitsemaan kaksi kertaa mitä tietoja antaa itsestään ja kenelle.

Eittämättä suuri osa heistä on täysin luotettavia kyllä.

 

Muistutus Veljesseuran foorumin omista säännöistä:

3 § Anonyymi keskustelu

Jokaisella käyttäjällä on oikeus pysyä anonyyminä. Toiset käyttäjät eivät saa antaa tietoja, jotka voivat vaarantaa käyttäjän anonyymisuojan. Koska Jehovan todistajat haluaisivat kieltää Internetissä keskustelun, keskustelu nimimerkkien takaa on välttämätöntä. Halutessasi voit toki kirjoittaa myös omalla nimelläsi.

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=8


Lisäksi Suomi24:n säännöissä sanotaan seuraavaa:

Keskusteluissa on noudatettava voimassa olevaa lainsäädäntöä, mm. henkilökohtaisen tietosuojan ja tekijänoikeuksien osalta.

Keskusteluissa ei saa:

  • - Esittää asiattomia ja loukkaavia kommentteja muista keskustelijoista
  • - Esittää yksityishenkilöiden henkilötietoja ilman asianomaisen suostumusta
  • ..

Jos huomaat näitä sääntöjä rikottavan, voit ilmoittaa siitä kyseisen viestin kohdalta.

http://www.suomi24.fi/opastus/keskustelu/ohjeet/#saannot_vastuu

Ihmettelen sitä, onko VS-foorumilla mitään sanktioita henkilöille, jotka eivät noudata tuota ykstyisyydensuojakohtaa? Mielestäni vähin mitä voi tehdä on antaa asiasta tiukka huomautus.