Ällikällä kaaliin lyötynä totesin eräänä päivänä, että olin ihan väärässä. Jt-palstalla nimittäin joku kaipasi asiaan liittyvää videota, ja kun sen palstalle linkitin, tämä ilmoitti oitis pian, että väärä tapaus. Kiitokset hänelle siitä, Veljesseuran foorumilla kukaan ei saanut suutaan auki. 

Olin siis väärässä luullessani että kyse oli tästä tapauksesta:

www.youtube.com/watch

Osoittautui, että kyseessä olikin uudempi tapaus. Eli sama henkilö on pyrkinyt konventtiin useammin ja saanut lähtöpassit. Auki jäi se kuinka usein tällaista tapahtuu, suoraa vastausta ei löytynyt vaikka kysyin.  

Katsokaapa muuten tuota videota:  

Eli porukka oli konventissa useampana päivänä ja tallusteli siellä "Vaella pois lahkosta"-lappu rintapielessä. Jo tämä on sellainen tekijä, etten ihmettele jos heitä on pyydetty poistumaan.
Jos pyydetään poistumaan, silloin lienee poistuttava tai poistetaan. (Useimmiten tässä ei mennä mahdottomuuksiin, mutta joku vartija oli naiselta jalan katkaissut kun tämä ei totellut.)

Keskustelusta kuuluu jotain puhett kuvaamisesta; jos kerran ei ollut tarkoitus kuvata, miksi pitää kameraa mukana lainkaan?

Itse poistotilanne, kun Torninvartija on maassa ja huutaa, ei herätä myötätuntoa katsojassa. Ja on aivan turha sanoa, että vika on minun empatianpuutteessani.
Se, että oliko lopputulos sitten oikein, on eri asia.

JA vaikka tykkään ítsekin terminaattorista ja scifistä, en kyllä olisi tehnyt tuollaista videota asiasta jota pidän vakavana.
Videostakin saa sellaisen käsityksen, että tarkoituksena oli ärsyttää ja sen toimivuus myös oli tiedossa.    

Tällaista taustaa vasten ei ole ihme, jos henkilö on konventeissa persona non grata.
Eihän se mukavaa ole, ja käy ylpeyden päälle, mutta kyllä se koville tuntuu asia ottavan Veljesseurassakin. Jatkuva henkilökommentointi on pääpukari RaMin ainoa keino koettaa savustaa epämukavat mielipiteet ulos foorumilta. Ja sitten nämä samat selittäjät tulevat Jt-palstalle valittamaan kun todistajat eivät kuuntele heitä, ja kommentoivat asiattomasti.

Tällä kertaa asia vedettiin hautausmaille. RaM selitti että todistajat käyvät hautausmailla tyrkyttämässä asiaansa sureville ihmisille, ja tämän perusteella kuulemma konventtiin meneminen on sallittua vaikka se häiritsisikin varsinaista konventtiväkeä.
Kerroin tähän oman kokemukseni, eli käyn kesäisin noin joka toinen päivä hautausmaalla, ja talvellakin kerran viikossa. En ole kertaakaan nähnyt todistajaa jakamassa materiaaliaan ta tyrkyttämässä asiaansa.
Tämähän aiheutti suurpalon suorastaan. Totta kai kuis muuten, olin kuulemma itse sanonut etten ole ollut koskaan oikea todistaja, en tosin tiedä kenelle ja koska. Ja en kuulemma tiedä mitä seuran materiaalissa lukee.
Kummallisinta asiassa on se, etten missään vaiheessa sanonut ettei seuran materiaalissa lukisi niin. Kerron vain oman kokemukseni, ja se pitää paikkansa. Ehkä todistajat Suomessa ymmärtävät, että se herättäisi runsasta negatiivista julkisuutta ja pysyvät sen vuoksi poissa.

Veljesseuran suhteen asia on selvä, siellä ei saa olla eri mieltä. Jonkun pätemistarpeessa olevan henkilön on oitis ryhdyttävä mollaamaan "väärämielisiä" kirjoittajia. Ikävintä asiassa on, että rehellisyys ei näytä kuuluvan alkuunkaan toiminnan periaatteisiin.  

Ei siis vieläkään mitään uutta auringon alla.