Jt-palstalta ilmoitetaan toistuvasti asiattomaksi täysin asiallinen aloitus koskien veljesseuralaisten esityksiä todistajista. On päivänselvää, että esitysten kriittinen tarkastelu on liikaa veljesseuran edustajille:

Erityisesti DIOVMORF kumppaneineen on palstalla kunnostautunut ikävän julkisuuden levittäjänä. Turhia kursailematta on lainailtu ulkomaisilta saiteilta epämääräistä ääriexä-tietoa ja koetettu pakottaa lukijat täällä uskomaan kaikki.

Tähän kategoriaan kuuluvat mm. esitys siitä, että todistajat kärsivät skitsofreniasta kymmenen kertaa enemmän kuin muut kansalaiset ja että he ovat olleet natsimielisiä.

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9472513#comment-46797366

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9472513#comment-46816428

ja tiukkaa jankutusta asiasta, jossa hän liikkui sangen hyllyvällä maaperällä

Lisäksi tässä hän tuo näkemystään esiin siitä, miten todistajat ovat olleet Hitlerin kanssa samaa mieltä:


"Kiitos sinulle asiallisesta kommentistasi.

>>Hitler halusi listiä kaikki todistajat.>>

Osittain näin. Toki natsihallituksen asennetta Jehovan todistajia kohtaan muokattiin ja pehmitettiin sovittelemalla natsihallituksen kanssa.
Tässä ote surullisen kuuluisasta "Tosiasiainjulistuksesta":

“The greatest and the most oppressive empire on earth is the Anglo-American empire… It has been the commercial Jews of the British-American empire that have built up and carried on Big Business as a means of exploiting and oppressing the peoples of many nations… The present government of Germany has declared emphatically against Big Business oppressors and in opposition to the wrongful religious influence in the political affairs of the nation. Such is exactly our position… Instead of being against the principles advocated by the government of Germany, we stand squarely for such principles.”
(1934 Yearbook of Jehovah’s Witnesses, p. 134-136)

Erityisesti viimeinen virke ansaitsee tässä huomion, joka kuuluu vapaasti suomennettuna näin:

"Sen sijaan, että olisimme Saksan hallituksen ajamia periaatteita vastaan, me seisomme aivan reilusti sellaisten periaatteiden takana."

Kyseinen "Tosiasiain julistus" löytyy kokonaisuudessaan täältä:

http://www.kolumbus.fi/hextek/Tikkurila/index.htm "

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9932148#comment-49908210

Samaa esitystä Markku Meilolta:


"Markku_Meilo
4.2.2008 11:39
0
Sulje
Todistettu, millä?
>>Jehovan todistajia ei niin vain nujereta,esim.Hitlerin aikana!

Niin valitettavaa kuin se onkin, niin Hitler sentään aloitti uhkauksensa toimeenpanon ja kokonaisuutena arvostellen sai pahaa jälkeä aikaan. Vartiotorniseuran esittämät Jehovan toimenpiteet ovat jokainen olleet jullikoita. Ainakaan minä en tiedä Jehovan tappaneen ensimmäistäkään ihmistä Vartiotorniseuran olemassaolon aikana, vaikka vuosilukuja on viljelty urakalla ja laskuun.

>>Jehova antoi heille voimaa kestää vainon alaisena,
keskitysleirillä,joita Saatanan käkyri Hitleri piinasi,ja kidutti.

Oli siinä Jehovalla syytäkin, koska Vartiotorniseuran presidentti Rutherford oli hyvin merkittävä myötävaikuttaja natsiajan ongelmiin. Tätähän Vartiotorniseura ei kerro.

Ensin Rutherford mielisteli ja sovitteli sekä käytti saksalaisia uskonveljiä ja -sisaria pelinappuloina. "

http://keskustelu.suomi24.fi/node/5339765#comment-28411428


JOS heillä olisi "puhtaat jauhot pussissa", miksi ilmoittaa aloitus jatkuvasti asiattomaksi?