Heidän asenteensa naisia kohtaan on aivan selvä: naiset kelpaavat objektiksi, jonka avulla voidaan sotia Vartiotorniseuraa vastaan, he kelpaavat esimerkiksi siitä millainen on tyhmä ihminen tai tyhmä uskovainen. Hyvä ja oikeanlainen nainen on totta kai samaa mieltä kuin veljesseuran hyväveli-mielipide, huono nainen on rannalle ruikuttamaan jäänyt hormonihäiriöinen vaippaperseinen haaska, jota ei kukaan mies huoli.

Tämän asenteen tuo selvästi esiin (Jt-palstan muutaman kirjoittajan lisäksi) Veljesseuran foorumilla kirjoitteleva nimimerkki Vieraas, joka on tehnyt aiheeseen liittyvän aloituksen alueelle, jonne rekkaamattomilla ei ole asiaa. Aloituksessaan hän tuo esiin kristillisdemokraattien kirjoituksia, henkilöiden jotka kirjoittavat aivan omalla nimellään Uuden Suomen blogeissa. Näistä hän on, yllätys yllätys, löytänyt KAKSI NAISTA, joiden kommentteihin hän ei vaivaudu esittämään ainuttakaan perustelua, sen sijaan tuo henkilöt esiin esimerkkeinä siitä millaisia ovat uskovaiset.

Itse kun olen Suomi24:n palstoja tässä kahlannut pari kolme vuotta, niin törmään pääasiassa MIESpuolisiin uskovaisiin, jotka puolustavat raamatun tieteellistä ja historiallista totuudenmukaisuutta. Parhaimmat ovat olleet näitä nuoren maan kreationisteja, jotka uskovat dinosaurusten tallustelleen vielä muutama tuhat vuotta sitten Maan päällä.
Ja KAIKKI siis miehiä.

Siksi onkin mielenkiintoista, että foorumi on ottanut naiset TÄYSIN AVOIMEN HALVEKSUNNAN ALLE. Ehkä se kuvastaa laajemminkin foorumin asennetta veljesseuran käsityksestä naisista ja keskustelusta. Keskustelu on sitä, kun kommentoija on samaa mieltä hyvässä hengessä ja toteaa: ”Joo, näinhän se menee" ja naiset voivat parhaiten toteuttaa veljesseuran tulkintaa Paavalin sanomisista olemalla vaiti.

Linkki kyseiseen keskustelun:

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=6&t=5082

Foorumilla on myös toinen viimeaikainen naisiin kohdistuva keskustelu, jossa aiheeksi on otettu Ylenkin esiintuoma tutkimus siitä, että uskonto on naisten juttu.

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=5039

Keskustelu on selkeästi naisia halveksuvaa eikä kirjoittajilla erityisemmin tunnu olevan kiinnostusta selvittää asiaa lisää, saati tutkia millaisiin tutkimuksiin näkemykset perustuvat. Tämä osoittaa näiden miesten keskinkertaisen ajattelukyvyn, sitä samaa junttimeininkiä jota lähiökuppilat ovat pullollaan. Jokainen junttihan tietää kaiken 110%:n varmasti ja taatusti paremmin kuin kukaan muu, tarvittaessa vaikka nyrkkien voimalla.

Kuitenkin esim. USA:ssa tehty tutkimus osoittaa, että vaikka siellä naisten osuus todistajista on 60% versus miesten 40%, niin tämä ei ole koko totuus uskonnollisuuden jakautumisessa sukupuolten välillä. Alla kuvaruutukaappaus jakaumasta:Vielä protestanttisten uskontojen sukupuolijakaumaa:
http://religions.pewforum.org/pdf/report-religious-landscape-study-full.pdf

Noita lukuja katsoessa ei voi allekirjoittaa väitettä siitä, että uskonto olisi "naisten" juttu, miesten osuus on kuitenkin huomattavan suuri.  Kun vielä otetaan huomioon miesten selkeä valta-asema kirkoissa ja teokratioissa, on aika erikoista heittää että uskonnot ovat "naisten juttu", varsinkin kun naiset ensin siihen kasvatetaan ja alistetaan. Onhan toki miehillä oltava "alamaisia", ja naisista saa hyviä sellaisia.
Niillä joista ei saa, on tietenkin jotain vikaa luonteessa ja korvien välissä.
Esitys uskonnoista naisten juttuna on perinteistä "naiset tarvitsevat holhousta" -asennetta, tavalla tai toisella.


Ja koska naiset kelpaavat veljesseurassa edelleen esimerkiksi siitä miten ei tule toimia tai käyttäytyä, kolmas aloitus jossa nainen vedetään esiin pilkan kohteena löytyy täältä:


http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=5128

Pidän outona sitä, että veljesseuralaisista ei ole keskustelemaan noissa varsinaisissa avauksissa aiheesta ja että he ohittavat miespuoliset kirjoittajat toistuvasti. Ehkä he keskinkertaisina ihmisinä, jotka elävät oman fooruminsa vallantunteessa eivät kykene objektiiviseen ajatteluun ja tarkasteluun. Naisiin tuijottaminen siirtää ajatukset pois omasta elämästä ja epäonnistumisista, helpottaen oloa petollisesti. Hyvähän siinä on sitten saarnata muiden kuplassa elämisestä.