Tänään oli mielenkiintoinen päivä. Jt-palstalla olleet aloitukset koskien Veljesseuran moderointia yllättäen poikivat henkilöaloituksia, joissa tyrkytettiin henkilölle nimeä. Tämähän rikkoo sekä Veljesseuran, että Suomi24:n sääntöjä. Olen johdonmukaisesti kieltänyt, että nimeni olisi mikään sellainen jota on tyrkytetty, enkä ole koskaan kertonut noilla foorumeilla nimeäni, enkä kerro. Siksi se, että joku yleensä tyrkyttää jotain nimeä, kertoo vain siitä että hänen tietolähteensä on Veljesseura. Todisteita näistä kirjoituksista lähti tänään tietosuojavaltuutetulle, toivottavasti niistä on hyötyä.
Tilanteessa oli hiukan sellaista makua, että joku koetti käydä "kauppaa" tyyliin nimi nimestä. Hän kuitenkin unohti sen faktan, että Veljesseurassa vertaistukea tarjoava taho on ihan itse valinnut sen millä nimellä esiintyy siellä. Millä heitä sitten pitäisi kutsua, jos ei annetuilla tunnisteilla? Lisäksi he ovat vastuuasemassa olevia henkilöitä, heiltä luulisi voivan odottaa hiukan enemmän.
Yksityinen kirjoittaja joka ei ole antanut tietojaan, on aivan eri asemassa, ja hänen tietojensa tulisi olla suojattu myös ylläpidon mielivaltaa vastaan silloinkin kun sukset menevät ristiin.

Ylläpito oli ilmeisesti havainnut, että ei kykene tunnistamaan ihmisiä ip-osoitteen perusteella, ja Jt-palstaa myöden käytiin syyttämässä, että minä olen DH, joka vastasi tehtyyn aloitukseen. Näinhän ei ollut vaan olemme aivan eri henkilöitä. Tästä seurasi Tonyn paniikkiratkaisu, jossa hän ilmoitti päättävänsä viisi vuotta kestäneen "k o k e i l u n" anonyymin kirjoittelun suhteen ja kaikkien on jatkossa rekkauduttava kommentoidakseen.

Tällä tavalla Veljesseura erittäin moraalittomasti ensin lainaa ilman lupaa toisen henkilökohtaista viestiä ja laittaa sen rekkautumisen taakse kommentoitavaksi. Pitäisin tuollaista toimintaa vähintäänkin henkisen väkivallan suosimisena, eikä tuosta saa muuta vertaistukea revittyä irti kuin että ulkopuolisia voidaan lyödä ja itse nauttia asiasta. Laitoin eilisen poliisille asiasta kyselyni jatkoksi vielä tuosta.

Mielenkiintoista oli myös Tonyn harrastama yksipuolinen kommentoinnin tulkinta mainitussa aloituksessa. Hän kun katsoi että aloitukseen kuulumaton Jukka Lappalaisen kommentti kuului kyllä sinne mutta siihen laitettu vastaus ei.

Laitan siis tähän vastauksen, joka siirrettiin Palaute-osiolle, vaikka se oli vastaus Lappalaiselle:


"Re: Uskollinen todistaja

ViestiKirjoittaja Vieras » 06.09.2012 10:06

" Alueveli kirjoitti:
Mainituilla adjektiiveilla kuvailisin lähinnä Poltergestin kampanjaa sivustoa vastaan. Sehän muuten olin minä, joka silloin muinoin tein päätökset miten tapaukseen poltteri reagoidaan. Kokeile syyttää välillä minua."Asiaan sen laajemmin pureutumatta sanoisin, että sinun on jo siirretty syrjään.

" Alueveli kirjoitti:
Ja kuten ennenkin, minä uskallan kertoa oman nimeni - toisin kuin eräät foorumia vastaan hyökkäävät. Naamakin pitäisi olla skeneä seuraavalle tuttu.

Terveisin
Jukka Lappalainen"Onhan se hienoa, että 1-3 henkilöä 500:sta on omalla nimellään harrastamassa kiusaamista ja herjaamista. Paitsi, että nytkin olet esiintynyt toisen henkilön selän takaa jo pari vuotta. Ups...
Puhumattakaan siitä, paljonko olet voinut kirjoittaa Jt-palstalla tai täällä anonyyminä. Ups...
Tämän foorumin moderointilinja siirtää tietyn paskan Jt-palstalle, siellä hoidetaan ei-toivottujen henkilöiden ajojahti ja tiedovuodot. Ja kaikki anonyymisti nikkeihin tarttuen... Ups

Millä ajattelitkaan seuraavaksi elvistellä?

Tämän foorumin kohdalla ei tarvitse puhua sitä vastaan kampanjoinnista vaan ihan tosiasioiden esiin tuomisesta.
Tony vastannee itse omasta toiminnastaan."DH-nimimerkkiä käyttävä kirjoittaja ilmaantui Jt-palstalle valittamaan ettei voinut kommentoida ilman rekisteröitymistä asiaa enempää. Mielestäni on melkoisen luihua touhua toimia kuten tässä on toimittu.

Laitan DH:n kommentit tähän, mikäli hän ei siitä pahastu:

"DH-2012
6.9.2012 12:42

Hah hah hah hah :)

Eipä tuo Veljeys-Seura ole kovinkaan rohkea tekemisissään :)
Kirjoitin sinne yhden selventävän viestin klo 10.58 paikallista vuorokautta.
Se johti siihen, että enää en voi kirjoittaa sinne viestejä ellen kirjaudu, tosin en ole ole sinne kovin innostunut kirjoittamaankaan.

Tosi surkeeta väkeä.
Aika surkeeta väkeä täälläkin liikkuu, kun yritätte minun kirjoituksistani syyllistää jotakin naisparkaa.
Nimerkki theos tietää, mistä sanoista nämä minun nimikirjaimeni tulevat ja hän tietää myös oikean etunimeni.

-DH-"


Oma vastaukseni tuohon:

"boldergaist
6.9.2012 12:49

No se kertoo vain heidän omista kuvitelmistaan. He saattavat pitää sinua Poltergeistina mutta tämähän ei ole totta. Yhtä vähän kuin Tony on siellä asioista perillä minkään suhteen hän on tässäkään asiassa.

Suosittelen vakvasti että et missään tapauksessa anna sinne henkilötietojasi, ja muutenkin jätät koko foorumin jatkossa väliin.
Minusta osoitit huikeaa selkärankaa käymällä kertomassa mitä mieltä olet heidän toiminnastaan ja vielä vastaamalla viestiin. Vastauksesi oli ilmeisesti liian hyvä moderoinnille, joten se ei keksinyt muuta kuin heittää pakkorekisteröitymisen päälle.
Heillä on lisäksi se outous tuossa aloituksessa, että se on kahdella osiolla. Kuka lienee ajatellut ja mitä noin tehdessään.

Kiitän runsaimmin toiminnastasi ja toivin sinun ottavan jatkossa aina silloin tällöin osaa keskuteluun TÄLLÄ palstalla. Täällä oli hyvä kirjoittaja joka käytti nikkiä Sisäpiiriläinen, mutta veljesseuralaiset onnistuivat karkottamaan hänet täältä joten ehkä sinä voit aina joskus kuittailla...
Jos et, niin se on tietenkin oma valintasi ja koska nämä foorumit ovat aina vaarallisia uskolle, asiaa kannattaa todella miettiä.

Veljesseuran toiminta on surkeaa, ei se ole mikään uusi asia. Sitä ei vain saisi sanoa ääneen. :D"Sekä vielä kerran DH:n kommentti:

"DH-2012
6.9.2012 13:03

Kiitos sinulle viesteistäsi. Juuri sinun blogin sivulta onnistuinkin löytämään linkin tuolle sivulle jossa oli minun viestini. Hämmästykseni oli todella suuri.
En olsi ikinä uskonut, että nimimerkki theos toimisi sillä tavoin, hän on ihmisenä nimittäin ollut oikein mukava. Se olikin syynä siihen, miksi hänelle alkuaan kirjoitin. Jos hän olisi Jt, ehkkä meistä olisi tullut mitä parhaimmat ystävät.

>Suosittelen vakvasti että et missään tapauksessa anna sinne henkilötietojasi, ja muutenkin jätät koko foorumin jatkossa väliin.

Ihan vahigossa yhteen theokselle laittamaani viestiin kirjoitin oman etunimeni, niinkuin on tapana, enkä tuota nimimerkkini D:kirjaimen takana olevaa sanaa.
Ehkä hän sen myötä arvaa myös sukunimeni.

-DH-"Ymmärrettävästi nuo viestit on poistettu koska ne sijaitsivat aloituksessa, joka koskee Veljesseuraa. Veljesseura on allerginen kaikelle kritiikille joka kohdistuu siihen.

Nyt foorumi on päivitystilassa, se on sulkenut ovensa anonyymiltä kirjoittelulta jne. He ovat siis vihdoinkin tehneet julkiseksi sen mikä on todellisuudessa on käytäntö koko ajan. Kyseessä on suljettu pieni yhteisö, joka ei ole avoin keskustelulle.