Tunnetusti  Veljesseura.org mainostaa useissa paikoissa tarjoavansa vertaistukea ja kriittistä näkökulmaa jehovantodistajuuteen.
Vertaistuen laji tuntuu olevan aika erikoista laatua kun seuraa riittävän pitkään hyvin negatiivisesti värittyneen saitin aktiivikirjoittelijoita. Foorumi pursuaa kiertoilmauksin esitettyjä asiattomia huomautuksia toisille kirjoittelijoille, jotka ovat erehtyneet olemaan "väärää" mieltä.
Joku onneton erehtyikin sanomaan suoraan, että foorumin moderoinnista ja (kirjoittelijoistakin) löytyy ei-niin-älykäs henkilö. Samoin kaikki jotka saitilla mahtipontisesti otavat osaa erilaisiin ajojahteihin, eivät ole järin fiksuja.
Älykkyys ja fiksuus eivät toki ole yleensä vaatimuksia joiden täyttymistä kukaan odottaa nettikirjoittelijoilta. Tarkoitushan on, että kaikenlaiset ihmiset saavat mielipiteensä julki. Ongelmaksi tämä muodostuu silloin kun ylläpito on tällaisen tavallista tyhmemmän henkilön hallussa. Valtaa saanut keskinkertaisuus tyhmistää omista tarpeistaan koko foorumin.

Totuuden laukoja joutui hiostuksen kohteeksi aloituksessa, joka oli puhdas henkilöaloitus:

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=6&t=5226

Aloittaja muutaman kirjoittajan ja moderoinnin tuella teki parhaansa saadakseen kirjoittajan ymmärtämään, että heitä ei saa sanoa enää tyhmäksi. Valitettavasti asia on niin näkyvä ja selvä, että on aivan sama vaikka muut eivät puhuisi mitään "keisarin uusista vaatteista", niin "ei niitä nyt kuitenkaan tietyillä kirjoittajilla ole".

Voi aivan suoraan kysyä millaista vertaistukea tämä aloitus on antavinaan.


Ikuisuuskysymys Veljesseurassa on myös tietosuoja. Saitti, joka mainostaa tarjoavansa vertaistukea, antaa automaattisesti käsityksen siitä, että tietojaan luovuttava henkilö kuvittelee niiden olevan suojassa. Tämä ei päde veljesseurassa. Olen aikoinaan kertonut koko nimeni kahdelle henkilölle siellä ja etunimeni kahdelle moderaattorin virkaa toimittavalle.
Kuten olen aiemmin maininnut, Veljesseuran säännöissä sanotaan näin:

"3 § Anonyymi keskustelu
Jokaisella käyttäjällä on oikeus pysyä anonyyminä. Toiset käyttäjät eivät saa antaa tietoja, jotka voivat vaarantaa käyttäjän anonyymisuojan."

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=8

Kuitenkin muinoisen bannini jälkeen foorumin moderaattori Tony ilmaantui Jt-palstalle kertomaan miten kirjoittaja Helel on sama kuin Poltergeist. Moderaattori ja nykyinen ylläpitäjä ei siis katso tarpeelliseksi noudattaa omia sääntöjään.
Lisäksi ilmaantui kaikenlaisia vihjeitä henkilöllisyydestäni aina kun kirjoittelustani ei pidetty.
Ei niin kauan sitten sain lukea mm. tällaisen viestin Jt-palstalla poistettuani nimimerkin Helel, koska sitä käytettiin tarkoituksella syntipukkina:

"Helel-nimimerkkiä ei ole enää. Joten en tiedä mistä puhut."

Ohmettele rauhassa. Sinä OLET sama henkilö, mutta koska en viitsi kutsua sinua oikealla henkilönimelläsi täällä julkisella foorumilla, niin sanon vain: ex-helel kun tarkoitan sinua. "

Onhan se hauska lukea miten nimeni on ollut yleisessä jaossa tuolla "vertaistukea" tarjoavalla saitilla. Lisäksi tuo henkilö julkaisi viestin, jossa esitti minun olevan tietyn niminen ihminen Porista. Sekä erilaisia herjoja perään.

Erityisen mielenkiintoiseksi asian tekee se, että tämä Veljesseura kovasti huutelee siitä miten Jehovan todistajat eivät noudata tietosuojalakia ja heille on jo annettu huomautus asiasta. Samaan aikaan tämä foorumi uhkailee ja jakaa toisten tietoja. Tiettyjen nikkien syyttäminen automaattisesti on myös heidän vakiotoimintaansa, se selviää aiempia viestejä lukemalla.

Mielestäni asia on erittäin vakava ja se poiki yhteydenoton tietosuojavaltuutetun toimistoon. Esitin asiani heille ja että vertaistukea tarjoavalle foorumille tulisi antaa huomautus asiasta.
Veljesseuran suhtautumista asiaan kuvaa ylläitäjän asemassa olevan Tonyn toiminta viestiin, jonka laitoin heille Yleiseen palaute -osioon.

"
Re: Yleinen palaute

ViestiKirjoittaja Tony » 27.08.2012 18:34

Tähän tulikin jo selvitys. Perätöntä huttua. Mitä ilmeisemmin yritys vahingoittaa foorumin mainetta."

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=13&p=88020#p87713


Ylläpitäjä valehtelee puhtaasti, joten mitähän muuta häneltä voi odottaa? Rehellistä kritiikkiä?

Asia ei ole perätöntä huttua ja toivon, että tietosuojavaltuutettu ottaa asiaan kantaa, jotta myös amatöörimäisesti toimiva ylläpitäjä ja mahdolliset muut henkilöt joutuvat ottamaan vastuuta toiminnastaan.


Ja mitä vielä? Mitäpä mieltä olette henkilöistä, jotka julkaisevat lähettämiänne posteja internetin keskustelupalstoilla?

Yksityisviestit on tarkoitettu yksityisviestintään, siksi niitä käytetään. Veljesseuran yleinen ja säälittävä vitsi onkin kehotus keskustelijoille hoitaa riidat ja sen sellaiset yksityisviestein. Kuitenkin yksityisviestejä julkaistaan tarpeen mukaan kun  kyseessä on foorumin ulkopuolinen kirjoittelija.

Tämä on ilmennyt mm. kun lähetin postia Johanneksen_poika nimimerkkiä käyttävälle kirjoittajalle, joka on jo hetken aikaa syyttänyt Helel-nimimerkkiä poistumisestaan Jt-palstalta. Tämähän ei pidä paikkaansa vaan ko. nimimerkki on tehnyt lähtöä Jt-palstalta jo moneen otteeseen (vanhat viestit kertovat tämän) ja poislähdön syynä on ajojahdin kohteksi joutuminen. Hän on joutunut sen kohteeksi ja osallistunut itse monesti muiden savustamiseen, siinä hänen syynsä poistua palstalta anonyymiksi kirjoittajaksi. Helel-nimimerkin syyttämisen tarkoitus vain oli savustaa kirjoittaja pois palstalta.

Lähetin postia tuolle henkilölle, ja hän julkaisi viestit Jt-palstalla. S24:n ylläpito poisti viestit nopeasti ja monet foorumit ovatkin ottaneet käyttöön säännön, jonka mukaan maileja tai muuta sen sellaista ei saa julkaista. Erään foorumin modet jopa kehottavat tapauksen kohdatessaan ottamaan yhteyttä poliisiin.

Viimeiseksi tämä veljesseuran aloitus käsittelee aloittajan saamaa postia, josta hän on julkaissut osan:

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=5255

Tuollainen julkaisu on selkärangatonta ja moraalitonta. Se kertoo enemmän julkaisijasta kuin julkaistun tekstin kirjoittajasta. Tarkoitus kun ei ole keskustella asiasta, se voitaisiin tehdä ilman lainausta postistakin, vaan herjata lainatun tekstin kirjoittajaa.  Valitettavasti ylläpitäjä Tony on sitä mieltä, että saitilla saa tehdä kaikenlaista arveluttavaa.


Aloitukseen tulleita viestejä on poistettu, joten laitan tähän ainakin yhden:

"Re: Uskollinen todistaja
 Kirjoittaja Vieras » 05.09.2012 09:37
"Masterpiece kirjoitti:Ei ole mitään väärää julkaista postia jos henkilötietoja ei näytetä. Koska niitä ei näytetä, niin mistä me edes tiedämme, että viestin kirjoitti oikea henkilö?"


Kyllä on. Se kuvastaa julkaisijan omaa maailmankuvaa. Jossain vaiheessa tällainen henkilö saattaisi päättää julkaista myös sinun viestisi ja vaikka varmasti "seisoisitkin" sanojesi takana, halveksisit julkaisijaa tapahtuman jälkeen. Usein ihminen ymmärtää asioita vasta koettuaan ne itse

"Masterpiece kirjoitti:Ai että tietää olla puhumatta täysin päättömiä seuraavalla kerralla? Mitä väärää on siinä, että raottaa lahkolaisen harhaista ajatusmaailmaa? Edelleenkään, ilman henkilötietoja kyseistä kirjoittajaa on mahdotonta tunnistaa."


Päättömyyskö oikeuttaa sinun mielestäsi julkaisemaan toisen henkilökohtaisia posteja? Mielenterveydeltään vakavasti horjunut henkilö kirjoittaa sinulla diipadaapaa, ja sinä julkaiset ne foorumilla saadaksesi naureskella ja pilkata viestin sisältöä? Kuulostaa kiusaajan toiminnalta ja henkiseltä väklivallata.


"Masterpiece kirjoitti:Jos omaa sähköpostiviestini julkaistaisiin jollain foorumilla, niin pyrkisin seisomaan sanojeni takana. Toivottavasti tuonkin kirjeen lähettänyt henkilö seisoo niiden takana, kun sen huomaa tältä foorumilta."


Ja kertoisit samalla kuka on tekstin kirjoittaja? Yksityisviestin tarkoitus on olla nimen omaan yksityisviesti. Niillä keskustellaan ei-julkisesti. Julkaisu osoittaa vain julkaisijan omaa kyvyttömyyttä tai pelkoa kirjoitetusta asiasta. Sellaisen, joka ei usko todistajien näkemyksiin ei ole vaikea sanoa lähettäjälle, että "en ole kiinnostunut tarinastasi, enkä halua lukea sitä enempää", tai vastavuoroisesti kumota näkemykset.
Julkaisu kertoo yleensä omasta heikkoudesta ja kyvyttömyydestä, julkisuuden ollessa viime kädessä se tekijä, jolla toivotaan ratkaisua asiaan."


Ei voi kuin ihmetellä millä perusteella Veljesseura on antavinaan vertaistukea ja kenelle. Mahdollisuuden purkaa omaa pahaa oloaan ja alistaa muita se antaa moderoinnissa oleville, muille lähinnä kärsimystä ja kuvan siitä miten ko. saitilla on meno on "erikoista", amatöörimäistä jos sitäkään ja täysin vailla asiallista ulkopuolista kontrollia.


Lisäys: Joku näyttää ilmaantuneen kertomaan mielipiteensä asiasta:

"Re: Uskollinen todistaja

ViestiKirjoittaja DH » 05.09.2012 21:51

Masterpiece kirjoitti:Toivottavasti tuonkin kirjeen lähettänyt henkilö seisoo niiden takana, kun sen huomaa tältä foorumilta.


Tällä hetkellä kylläkin istun sanojeni takana.

Ja olen sitä mieltä että olette tosi selkärangatonta väkeä, kun julkaisette yksityisen sähköpsotini. Tuollaisesta menettelystä pitäisi rangaista siten, että nämä sivut suljetaan poliisin määräyksestä.

-DH-"
 
Jep, jep.