Nyttemmin on selvinnyt, että moderointi on sittenkin puuttunut tarpeettoman asiattomaan kirjoitteluun. Lisäksi toiminnasta on langetettu sanktioita, joten itse pitämäni meteli Jt-palstalla on ollut turhaa. Pahoittelen asiaa omalta osaltani.


Olen seurannut muutaman päivän erään veljesseuran ulkopuolisen kirjoittelijan kommentointia veljesseuran foorumilla ja totaalisen järkyttynyt siitä kohtelusta mitä hän on saanut osakseen.

Jälleen kerran on todistettu miten asiallisuusvaatimus kirjoittelussa koskee vain muita kuin muutamaa aktiivikirjoittajaa foorumilla. Miten foorumi, jolla toitotetaan yksityisviesten käyttöä henkilökohtaisessa viestinnässä, on täysin piittaamaton itse joidenkin kohdalla asian suhteen. Miksi sellaiselle, jota ei foorumille haluta, voida ketoa sitä suoraan?
Ai niin, täytyyhän sitä antaa vertaistukea veljesseuralaisille. Se onnistuu parhaiten kun pyritään nöyryyttämään ja pilkkaamaan epätoivottua kirjoittajaa. Onneksi noita aina joskus eksyy foorumille, jotta foorumilaiset saavat edes jotain "vertaistukea". Ajojahdin kohteeksi joutuneen tuntemukset eivät sitten olekaan näiden narsistien päänsärky.

Kaikkiaan tuon foorumin muutamaa kirjoittajaa kuvaa omassa kuplassa eläminen, jota tuetaan ja pönkitetään samansuuntaisella "huudolla" jotain yksilöä kohtaa. Porukassa on helppo mennä mukaan, mutta ei se mitään kerro näiden ihmisten rehelllisyydestä tai vastuunottokyvystä. Asiaton käytös ja sen salliminen sen sijaan kertoo, samoin valheellinen syyttely ja vastuun pakoilu.

Onneksi useimmat entiset totistajat eivät ole näiden muutamien kaltaisia.