joita ei ole julkaistu nyt uudelleen, kun tämä saitti on uudistunut oikein urakalla ja sitä ennen kärsinyt tuulessa ja tuiskussa muutakin vahinkoa. Julkaisin samalla yhden kommentin, joka oli tullut aiempaan kirjoitukseen, en ollut huomannut sitä, mitään asiatonta siinä ei ole, enkä saa siitä näppyjä vaikka olen itse ateisti.

Huomiota kiinnitti veljesseuran moderoinnin autimaattinen tapa vähätellä, nimitellä ja esittää paikkansa pitämättömäksi kaikki mitä täällä lukee. Suomeksi: henkilökommentointia, alistamista, nöyryyttämisen tarvetta, syyllistämistä ja vähättelyä. Kuulostaako kenenkään mielestä tutulta?
Sen sijaan puuttumaan jäi kokonaan sellaiset ominaisuudet kuin vastuunottokyky omasta käytöksestä, rehellisyys ja luotettavuus, joiden luulisi olevan ensisijaisia vaatimuksia vertaistukea tarjoavan foorumin moderoinnille. Ehkä normaali tapa keskustella on mahdoton joillekin ihmisille. Moderoinnin tarkoitus on pitää pinta kiiltävänä, eikä sillä mitä mätää pinnan alla lojuu ole niinkään väliä. Se pinnan alaisuus valitettavasti näyttäytyy sitten hyvin asiattomana kommentointina ja käytöksenä.