KN on jälleen näyttänyt kyntensä iskemällä massiivisesti veljesseuran itsetyytyväisyydessä rypevään kirjoittajakuntaan. Ajoitus on mitä mainioin, sillä UUT:n toiminnanjohtaja Joni Valkila ja veljesseuran aktiivi Jari-Pekka Peltoniemi ovat nostaneet esille Jehovan todistajien kasvatusmetodit sekä tietosuojan ja karttamiskäytännön esiin medioita myöden.

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=5861

Veljesseuran moderointi tapansa mukaan puuttui tilanteeseen, koska se tunnetusti ei kestä kritiikkiä eikä keskustelua. Siksi se myös poistattaa S24:n JT-palstalta kaiken itselleen kiusallisen ja sellaisenkin, jossa ei ole mitään poistettavaa. Voimme siis todeta, että veljesseurassa ei voi keskustella asioista kuin yhteisön sallimilla tavoilla ja näkemyksillä. Lisäksi voidaan todeta, että veljesseuran yhteisöön täysvaltaiseksi jäseneksi pääsemiseksi vaaditaan oikeanlainen asenne todistajia VASTAAN. Veljesseura sanavapauden rikkomisen lisäksi syrjii naisia sietämällä miehiltä "vahvempia" mielipiteitä kuin naisilta.

Lainaan tähän kohdan KN:n kirjoituksesta, joka osoittaa mitä veljesseuran silotellun kuoren takana piilee:

"Luopioyhteisö on uhannut tappaa minut. Luopioyhteisö on uhkaillut nimeni paljastamisella. Luopioyhteisö on uhannut paloitella minut veitsellä. Paljon muutakin luopioyhteisö on tässä yli 10-vuoden aikana tarjoillut."

http://veljesseura.org/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=5861#p98272

Kun itse olen käytännössä kokenut nykyisen ylläpitäjän Tonyn paljastelutoiminnot S24:n JT-palstalla, toistuvaa alatyylistä nimittelyä useilta veljesseuralaisilta ja vieläpä yksi heistä kehotti samaisella palstalla, että "hakekaa se kotoa", niin on pakko kysyä KUINKA moni on vain vaieten ja hiljaa poistunut uskaltamatta koskaan nostaa kissaa pöydälle?

 


Laitan tähän näkemystäni kasvatusasiaan liittyvästä keskustelusta, koska se näyttää kiusaavan veljesseuralaisia Jt-palstalla jo usean poiston verran:

Sekä Valkila, että Peltoniemi ovat joutuneet oman kertomuksensa mukaan ankaran karttamisen kohteeksi, mikä on tehnyt heistä pysyviä vihollisia todistajille.

UUT itsessään on selkeästi yksi kirkon monista lonkeroista, joilla se haluaa pitää kiinni omasta vallastaan. Jonkin edellisen puheenjohtajan aikakaudella kokouksia aloiteltiin siinä määrin uskonnollisilla tavoilla, kuten rukous ja laulu, että vapaa-ajattelijatkin ottivat asiaan kantaa.

http://www.vapaa-ajattelijat.fi/lehti/2001_01/pj.html

Aivan erityisesti entisten todistajien harrastamassa mustamaalauksessa todistajia vastaan kiinnittää huomiota putkinäköön, joka estää huomaamasta muiden uskontojen harjoittamat samat ongelmat ja jopa vielä pahemmat kuin todistajuudessa esiintyy. Yhtä hyvin voisimme sallia yhteiskunnassa varastamisen joillekin ryhmille puuttumatta koskaan asiaan, mutta kun sellainen ryhmä, jota emme hyväksy tekee niin, niin kampanjointi alkaa oitis. Heillä on siis eri punnukset eri uskonnoille.

En allekirjoita väitettä harmagedonin pelosta. Sitä ei pelkää, jos ajattelee itse kuuluvansa edes jollain tavalla joukkoon, joka selviää tulevista tapahtumista. Sen sijaan mahdollista on, että nuori on huolissaan joidenkin sellaisten sukulaisten ja kaverien kohtalosta, jotka eivät kuulu tuohon pelastuvien joukkoon. Yleensä kuitenkin tämäkin on asia, jonka katsotaan kuuluvan Jehovan päätäntävaltaan.

Sen sijaan pelottelu demoneilla ja saatanalla on asia, jonka allekirjoitan. Olen saanut siitä oman osani ja havainnut henkimaailman olevan kätevä kannustin monissa muissakin uskonnoissa.
Uskomuksista tai peloista vapautuminen saattaa viedä useita vuosia, jos sattuu olemaan herkempää tyyppiä. Uskontojen nimissä kuitenkin sallitaan kaikenlainen potaska. Onhan meillä kouluissa ja päiväkodeissa luterilaisen uskonnon pakkosyöttöä edelleen. Ja valitettavasti piinahelvettiin uskovat ihmiset jaksavat edelleen pelotella ihmisiä tulevilla ikuisilla kärsimyksillä. Onneksi tämä ei sentään kuulu todistajien oppeihin, ei ole koskaan tarvinnut pelätä joutuvansa helvettiin.

 

Kun erityisen hyvin tiedetään islamin harrastama ihmisoikeuksien loukkaaminen, en voi kuin ihmetellä miksi UUT ei puutu tähän asiaan lainkaan. Jostain syystä islam saa tehdä tässä(kin) maassa mitä vaan, suvaitsevaisuuden nimissä sallitaan törkeäkin toiminta ilman että kukaan puuttuu asiaan. . . . . . . Sanonko suoraan mistä on kyse? PELKURUUDESTA. Todistajat eivät pidä mielenosoitusta eivätkä julista jihadia, liioin heillä ei ole käytössä saria-lakia. Sen sijaan aggressiivisesti toimiva islam tekee niin.

Mitä tulee opiskelun rajoittamiseen niin se on toki aivan totta. Todistajat odottavat harmagedonin saapuvan tuota pikaa, joten kiireiden odotetaan kohdistuvan erityisesti hyvän uutisen julistamiseen kouluttautumisen sijaan. Itse olin aikoinaan yllättynyt kun luonani käynyt todistajamies kertoi olevansa koulutukseltaan insinööri, tuohon aikaan siis opistoinssi. Itse kun olin pitänyt sellaista täysin sopivuuden ulkopuolella olevana. Lisäksi todistajien keskuudessa ainakin ennen vallitsi koulutuksen suhteen tietynlainen kaksinaismoralismi, sillä usein korkeammin koulutetut miehet päätyivät vanhimmiksi.
Valitettavasti tässäkin taas naiset ovat se sopeutuvaisempi osapuoli ja jättävät helpommin koulut vähemmälle. Yleisesti kuitenkin todistajat hankkivat jonkin ammatin itselleen voidakseen elättää itsensä työnteolla. Tässä ei ole sinällään mitään pahaa, mutta korkeamman koulutuksen torppaaminen ja siitä syyllistäminen ovat valitettava tosiasia.