Näyttää siltä, että joku on ottanut itselleen uskon ja uskonnon, jota ei kykene puolustamaan. Surullista, mutta ei se kenenkään muun vika ole.

Toisaalta, onhan se ymmärrettävää, että kun ihmisen jumalana on mielikuvituskaveri, joka tykkää ihmisuhreista (Jeftan tytär, Iisak jne), ja jonka intohimona on kuulemma piinata ikuisesti jossain helvetissä niitä, jotka eivät usko häneen, niin kyllähän tällainen uskovainen karttelee kaikenlaista ikäväksi kokemaansa keskustelua raamatun ja uskonsa tienoilta. Minäkin häpeäisin uskoa tuollaiseen mielikuvituskaveriin.
Jostain syystä tällainen uskovainen kokee kuitenkin tarvetta tuputtaa uskoaan kaikille Ainoa Oikeata Totuutena, jossa ihmiset jaetaan lampaisiin ja vuohiin, vehnään ja rikkaviljaan tämän uskovaisen raamattuun pohjautuvan tulkinnan mukaisesti.

Ymmärrettävästi tällainen uskovainen mieluummin keskustelee uskonsa perusteista omassa piirissään, hyvässä ja rakentavassa hengessä, jossa ei raamattua, jumalaa, Jeesusta tai pyhää henkeä kyseenalaisteta. Siinä sitä on vankkumattomat perusteet ja oikea konteksti missä päätyy varmasti hyvään lopputulokseen. Jos tuntuu ettei ole ihan varma sittenkään jostain, niin tukea voi katsoa Nikean kirkolliskokouksen lanseeraamista näkemyksistä, joista menestyksellisesti ajettiin vastalauseista piittaamatta kansalaisten kaaleihin.

Ei, en yhtään ihmettele ettei tuollainen uskovainen kykene keskustelemaan uskonsa perusteista.