Toiminta on kielletty ja monet entiset todistajat ja kilpailevien uskontokuntien edustajat ilakoivat asialla.

Jotkut koettavat nyt "takoa kun rauta on kuumaa", mutta mitä he oikeastaan takovat? Jehovan todistajat eivät ole väkivaltainen äärijärjestö. Eivätkä edes kaikkein vahvin äärijärjestö, edes Suomessa.
Heidät erottaa esimerkiksi islamilaisista väkivaltaisista äärijärjärjestöistä puuttuva kehotus tappaa vääräuskoiset. On eri asia odottaa Jeesusta ja Jehovaa tuhoamaan "pahat" ihmiset harmagedonissa, kuin ohjeistaa uskonjäseniä tappamaan "vääräuskoisia". Tämä on olennainen, uskonnolliseen johtoon liittyvä ero. Jonkun kuvitelma siitä, että on odotettavissa määräys ryhtyä tappamaan ei-todistajia, ei ole raamatulla perusteltavissa, joten se ei ole todellinen uhka. Tuollaisten kirjottaja lieneekin vihapuheasialla, mikä on ihan odotettavaa veljesseuran joiltakin kirjoittajilta.

Venäjällä Putin ja hänen takanaan oleva hallinto ei kaihda keinoja, kun se haluaa jotain. Arvostelijat ovat menettäneet henkensä ja vapautensa tämän toiminnan seurauksena. Ortodoksinen kirkko on nyt Putinin lempilapsi, eikä maassa saa toimia uskonto joka eivät tunnusta sen asemaa. Tämän seurauksena moni muukin uskontokunta on kokenut maaperänsä heiluvan Venäjällä. Kyse lieneekin siis vain Venäjän uskonnollisuuden yhdenmukaistamisesta ortodoksisen kirkon mukaiseksi, ehkä muistuttaa Konstantinuksen toimia aikoinaan Roomassa. Ihmisoikeuksista tässä ei kuitenkaan ole kyse.
Jos Venäjä olisi oikeasti ollut huolissaan vain siitä, että todistajat karttavat entisiä jäseniään ja veriopista, Venäjän viranomaiset olisivat voineet puuttua näihin epäkohtiin, sen sijaan että he vain kieltävät koko liikkeen.
Venäjän ihmisoikeustilanne on huono. Homoseksuaaleja vainotaan ja kotiväkivalta on sallittua, nämä vain pieniniä esimerkkeinä paljon suuremmista ongelmista. Miksi Venäjä siis olisi oikeasti huolissaan todistajuuden tuottamista henkilökohtaisista ongelmista varsinkin entisille jäsenilleen?

On jotenkin surullista lukea veljesseurasta kuinka viha ja katkeruus todistajia kohtaan purkautuu puolivillaisina kommentteina joiltakin kirjoittajilta. Valitettavasti vertaistuesta ei näytä olevan apua ainakaan noihin tunteisiin, olettaen että kyseiset kirjoittajat ovat entisiä todistajia.